Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Øster Nykirke Logo
Mobil menu

Vores historie

Øster Nykirke Skole, en skole af lokalsamfundet. 

I 1937 anlagde Vonges borgere et anlæg på grunden hvor Øster Nykirke Skole senere blev bygget. Anlægget var et rekreativt område hvor byens borgere frit kunne færdes og nyde de duftende blomster og den rene luft. Det var i 1964, hvor det blev besluttet at etablere en ny skole i Vonge. En skole der skulle samle den tidligere Tinnet Skole og den gamle skole i Vonge.

Med faldende elevtal igennem 80’erne på både Kollermorten og Vonge skole, blev det i 1992 at lukke begge skoler, og åbne én fælles skole i Vonge skoles lokaler. For at symbolisere den nye start, og at den nye skole dækkede hele Øster Nykirke Sogn, fik skolen navnet Øster Nykirke Skole. På trods af skiftende navne og sammenlægninger, har der altid været stærke lokale kræfter, der understøtter en lokal folkeskole i Øster Nykirke sogn. Disse kræfter ser vi hver eneste dag, hvor vi møder forældre som både fodboldtrænere og aktive i det lokale foreningsliv. 

Renovering

I 2001 gennemgik skolen en omfattende renovering hvor der blevt tilføjet 1400 nye etagemeter til skolen. Ligesom resten af skolen blev moderniseret til at imødekomme de mange nye muligheder for læring og faglig udfoldelse. I dag fremstår skolen lys, åben og fleksibel, og huser hver dag elever fra nær og fjern, der har valgt Øster Nykirke skole til. 

Fremtiden

Vi driver Øster Nykirke Skole med udgangspunkt i vores 4 værdierI fremtiden vil vores bygningsmæssige fokus være på opdatering af visuelle læremidler, fordybelseszoner, og at gøre brug af hele vores areal til at kommunikere viden og læring med. 

12